Gönder
Nefise Karatay Day: "Çalışın, Kazanın ve Kendi Lüksünüzü Yaratın"

KATEGORİLER

Röportajlar

Nefise Karatay Day: "Çalışın, Kazanın ve Kendi Lüksünüzü Yaratın"

Türkiye'nin tescilli güzellerinden oyuncu ve sunucu Nefise Karatay Day ile sıcak bir yaz gününde şehirde buluştuk; özel anlarla dolu bir çekim ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Nefise Karatay Day :"Çalışın, Kazanın ve Kendi Lüksünüzü Yaratın"

Röportaj İrem Orhan

Fotoğraf Serkan Eldeleklioğlu

Video Evren Suda

Styling Ece Şişik Saydam

Saç Burkan Aldırmaz/Sabit Akkaya

Makyaj Rufiye Kalmaz

Styling asistanı Sinem Aslıkara, İlayda Doğan

Mekan için The Grand Tarabya’ya teşekkür ederiz.



Son dönemlerde rastlamanın o kadar da kolay olmadığı özel bir ruh, doğası gereği sakin ve her daim kendiyle mutlu biri Nefise Karatay Day. Güzelliği tartışılmaz hatta Türkiye’nin tescilli güzellerinden kendisi ama onu tanıdıkça anlıyorsunuz ki; sahip olduğu değerler, hayata bakışı, insanlara dokunuşu da en az dış görünüşü kadar güzel ve hal böyle olunca onunla sohbet etmek çok keyifli. Konu kariyer olunca da elini attığı her işi layıkıyla yerine getiriyor, profesyonelliği ve işine duyduğu özenle kendisine hayran bırakıyor. 2012’de iş insanı Yusuf Day ile evlenip 2015’te kızı Maya’yı dünyaya getiren Karatay, konu özel hayatı olunca da son derece özenli. Nefise Karatay Day ile keyifli bir yaz gününde buluştuk; hayatındaki güncel gelişmeleri konuştuğumuz güzel bir sohbet ve özel anlarla dolu bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdik.


Nefise Hanım yaz sonunda geldi, mevsimin size hissettirdikleri neler? Şimdilerde neler yapıyorsunuz? Önce sizden bu değerlendirmeyi alarak başlayalım röportajımıza...


Yazın gelişi ve doğanın canlanıp renklenmesi ile benim de içim açıldı diyebilirim! Şu ara çok yoğun çalışıyorum. Beni çok mutlu eden bir projeye başladım. Bir kolajen markasıyla iş birliği yaptım ve çok güzel bir reklam filmi çektik. Bu iş için çok heyecanlıyım.


Yaz için seyahat programınız nasıl?


Okullar kapanır kapanmaz önce Göcek'e gideceğiz, son 15 yıldır her sene yaptığımız gibi aile tatilimizi yapacağız. Bu yıl Yunan Adaları'na da gitmeyi planlıyoruz, daha sonrasında iş için Dubai’ye gideceğim, sonra kızımı yaz okuluna göndermek için üç hafta kadar İngiltere’de olacağız sonrasında kısa bir Çeşme programımız olacak.




Şimdiye kadar seyahat ettiğiniz yerler arasında sizi en çok etkileyen neresi olmuştu? Ülkemizde en çok sevdiğiniz tatil yerleri nereler?


Elbette seyahat etmeyi çok seviyorum, hele ki ailece oluyorsa bu seyahatler benim için en ideali. Yeni yerler keşfetmek, yeni insanlar tanımak, yeni bir şehir görmek ve öğrenmek bana her anlamda eşsiz bir katkı sağlıyor diyebilirim. Güney sahillerini sevi- yorum, Marmaris, Bozburun ve Çeşme en sevdiğim tatil bölgeleri.


Siz sıkça yurt dışına da çıkıyorsunuz. Gitmekten en keyif aldığınız yerler nereler? 


Yeni yerlere gitmeyi ve keşfetmeyi çok seviyorum ama en keyif aldığım yer her zaman New York ve Roma.


Unutamadığınız bir yaz tatiliniz var mı?


Ailece Maldivler’de geçirdiğimiz tatiller her zaman hatıralarımda ve unutulmaz olarak kalacaktır.



Bir röportajınızda denk gelmiştim; “Büyük hırsları olan bir insan değilim” diyordunuz. Hiç düşündünüz mü, hırslı biri olsaydınız şuan hayatınız daha farklı olur muydu? Mesela nerede ve ne yapıyor olurdunuz?


Aslında şöyle demek istemişimdir yani azimli ve çalışkan bir insanım, hırsın ise duygu olarak insanın kendisine zarar verdiğine inanıyorum, “Keskin sirke küpüne zarar” diye boşa söylenmemiş.


Aklınıza düşen bir fikir ile ilgili hızla aksiyon alanlardan mısınız yoksa uzun kafa yorma süreçleri sonrasında mı hareket edersiniz?


Aslında bu o fikri ne kadar yapmak istediğimle alakalı bir durum olsa da genelde fikirlerle ilgili sakince ve etraflıca düşünenlerdenim.


Bir yandan da siz her daim stil seçimlerinizle de dikkat çeken birisiniz. Moda olana bakış açınız nasıl? Trendleri takip etmeyi sever misiniz yoksa gözünüze ne, ne zaman hoş geliyorsa onu mu seçersiniz?


Kıyafet konusunda çok fazla değişkenliğe girmiyorum, moda olan parçaları da kullanmayı seviyorum ama genelde esas yatırımlarımı klasik parçalardan yana kullanıyorum.



Hayatınız boyunca size eşlik edecek bir valiz ile seyahat etme hakkınız olsa, bu valizin olmazsa olmazı 3 parça eşyası neler olur?


Sneaker, stilletto ve güneş kremi olmazsa olmaz üçlüm.


Peki, spor ya da sağlıklı beslenme konuları hayatınızda ne kadar yer kaplıyor? Siz hayatınızın her döneminde hep son derece fit kaldınız ama özel olarak yaptığınız bir şeyler var mı?


Haftada üç gün özel bir eğitmen eşliğinde spor yapıyorum, elbette beslenmeme de dikkat ediyorum, sabah saat 11:00 ve akşam 19:00 olmak üzere günde iki öğün besleniyorum, bazen bu tek öğüne de düşebiliyor ve bol su içmeye gayret ediyorum.


‘Asla yemem’ dediğiniz ya da ‘Onsuz yaşayamam’ diye düşündüğünüz bir şeyler var mı?


Yemek anlamında maalesef epeyce seçiciyim diyebilirim, kıymalı tencere yemeklerini asla yiyemiyorum ama herhalde yeşillik ve meyve olmadan yapamam diyebilirim.